Gyerekoktatás

Az ifjúság nevelése a legjobb befektetés

A BSA kiemelt fontossággal kezeli a gyermekoktatást, és módszertanát folyamatosan fejleszti hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján.

A BSA alap módszertana 6-8 éves korban: Sportszeretetre és játékszeretetre nevelés, labdaérzék és mozgáskoordináció fejlesztés játékos, labdás gyakorlatokkal. Leegyszerűsített squash alapütések (nem teljes értékű szving) elsajátítása. Helyes ütőfogás és csuklótartás bemutatása, óvatos megkövetelése. (Ebben a korban gyakran előfordul, hogy még a rövidebb és könnyebb ütőket sem tudják rendesen megfogni, megtartani a gyerekek. A tökéletesre kell törekedni, de ezzel nem szabad a gyerekeket elijeszteni!) Szabályok ismertetése. Biztonságos játékra és edzésre nevelés. A let és stroke szabály bevezetése. Játék.

Főbb célkitűzések 8-10 éves korban: Egészséges életmódra, sportszerűségre nevelés. Alapütések és squash-lábtechnika elsajátítása, gyakorlása. Alap játékintelligencia bevezetése. Gondolkodásra nevelés. Játék.

Főbb célkitűzések 10-12 éves korban: Az összes squash-ütéstechnika elsajátítása. Egyenes, kereszt, röpte, bószt, emelés, rövidítés. Lábtechnika és állóképesség fejlesztés. Erősítés, izomtömeg növelés. Alap játékintelligencia tovább fejlesztése, gyakorlása. Vizuális tréning bevezetése. Játék.

Főbb célkitűzések 12 éves kortól: Technika és erőnlét fejlesztése. Komoly hangsúly a játékintelligencia fejlesztésén figyelembe véve a játékosok erős és gyenge pontjait, a pályák adottságait és az elemzett mérkőzések lehetséges alakulását. Vizuális tréningek gyakori alkalmazása. A squash alapütések további aspektusainak bevezetése, az ütőfogás-változtatás előnyeinek bemutatása a modern fallabdában. Sportszerű győzelemre oktatás. Feltételekkel szabályozott játék. Játék.

"Egy edzőnek maradéktalanul hinnie kell a tanítványaiban, mert még a világ legjobb edzője is csak a múltat sajátíthatta el, ám a kiemelten tehetséges tanítványok ösztönösen megmutatják a soportág fejlődősének lehetséges irányait!"
Weiner István BSA.
Budapest Squash Akadémia (BSA), Weiner István vezetőedző, tel.:+36 309 649 870,
Griff Squash Klub, Bp., XI. ker. Bartók Béla út 152.